Pandemipodkastaren

Det första avsnittet

I vilket ljudet knastrar och ekar, det snöar (fast det märks inte) och pappa går med på att på socialt ansvarsfullt avstånd dokumentera den östgötska pandemivintern.

Episod 1

Det andra avsnittet

I vilket en icke-människa och en människa ger sin syn på saken.

humdidum.png

Episod 2
Stens granne Gråsten.

Bonusintervju (på svenska). Ett upplysande nedslag hos våra vänner i mineralriket finner du i detta Bonusavsnitt.
Here is the full track for "While she sleeps (Morning edit)" by The Lights Galaxia.

Det tredje avsnittet

I det tredje avsnittet får vi höra om hur två barn på två olika kontinenter har upplevt Corona-pandemin, stort tack till våra fantastiska intervjusvarare Alisha och David!

Episod 3 Musik till avsnittet är från "While she sleeps (Morning edit)" och "Rumble" av Link Wray and the Wraymen.

This weeks episode is totally in Swedish! In case you don't speak Swedish, our fantastic journalist has thought of that! There is an interview with a several hundred year old being in this bonus episode.

Det fjärde avsnittet

card.jpg

Glad fjärde advent! Idag är vi gästade av son och bror Henrik i Vancouver!! Vi får höra om hur det varit att jobba som musikartist under ett år då det i perioder varit olagligt med större folksamlingar. Det är en inspirerande och rolig intervju tycker jag själv, och det får jag skriva för det enda jag bidragit med denna gång är denna text. Enjoy! If you are an english speaking person this interview is from Vancouver and they are all speaking English!!

Episod 4

Här är min favoritvideo från Henrik just nu (Den har snö!! : ) )

http://bohenrikmusic.com/

Jullov

Eftersom det är jul nu så kommer det inget avsnitt denna vecka, utan vi hörs 2021. God Jul och gott nytt år!

Parce que c'est Noël maintenant, c'est pas de fantastique episode cette semain. Bon Noël et bon nouvelle année!

Since it is Christmas there is no new episode this week, Merry Christmas!!

Hej! Ei sa peidekke! Jul!

Das bot ist in der jul, gott Jol! Gott neue jahre!

Attenzione, per la casa di papa e la vacanza, volio vacanza. Bella notte e grande 2021!

Det femte avsnittet

En av de viktigaste sakerna för att klara sig under en liten global pandemi är sunda träningsvanor. Denna veckas avsnitt är ett morgongympa-pass som du kan återkomma till ifall du vill ha litet hjälp att komma igång på morgonen. Here is Swedish morning gymnastics - if you don't know Swedish you can listen to it the way my mother listens to Finnish news and do any exercises you want - this is also good.

Episod 5

Det sjätte avsnittet

Morgongymnastik del 2! Vår utsände journalist hittar en gymnastiserande major under en bro! Vi kommer direkt in i handlingen!

Episod 6

Det sjunde avsnittet

Svensk demokrati firar 100 år om ca tre dagar! Då fick nämligen kvinnor rösträtt (d.v.s. om tre dagar för 100 år sedan). Nu när det är pandemi finns det ju tid att tänka tillbaka till en värld för länge sedan. Då var världen svartvit och alla ljudsändningar var knastriga som våra avsnitt från bunkern.

Om de förra avsnitten varit för att hjälpa till att få upp dig på morgonen, kanske detta avsnitt kan hjälpa dig att somna litet, för jag läser högt från en skrift efter det första riksdagsbeslutet 1919 och det är mycket om parlamentariska detaljer på 20-talet som jag egentligen inte helt förstår själv. Men det var så det hände, oförargligt och tekniskt - som ett till litet steg framåt under en promenad. Verkar det som - jag var ju inte där.

På väg att rösta

Episod 7

Nr2 från vänster i bilden ovan upptäckte vi idag är Eva Andén, född 1886 och jurist och av en ren slump också den som citerades som författare av en tidningsartikel i episod 8!

På bilden ser vi hon och hennes medarbetare på advokatbyrån på väg till valurnan den 16 september 1921. Några kollegor fick stanna hemma, då de ännu inte uppnått den dåvarande rösträttsåldern - 23 år.

Det åttonde avsnittet

I vilket vi dröjer oss kvar vid det tidiga 20-talet och vår utsände journalist undersöker vad som var på gång då!

Episod 8Dobedeedoo.Det nionde avsnittet

I det nionde avsnittet så drömmer vi oss vidare framåt i dåtiden, men inte hela vägen fram till idag, utan vår journalist gör ett nedslag i Holiday Inn, Washington D.C. och året är 1978. Detta är ett musikavsnitt, och vår utsände journalist låter mest Bill tala och sjunga för sig själv, och för oss!

Episod 9

Det tionde avsnittet

I vilket Anne Thuresson i Ulvåsa intervjuas och ger massor med bra tips på grejer att tänka på när man jobbar hemifrån!

Episod 10

TIPS! Här är sammanfattning av tipsen man kan ladda ner och skriva ut och klistra upp bredvid datorn: TIPS!

Det elfte avsnittet

… är en intervju med näringslärastudenten Annelie uppe i Stockholm! Mycket intressanta saker - jag lärde mig mycket!

Episod 11
Det tolfte avsnittet

Är en reflektion över veckan som varit!!! Den förtjänar kanske inte tre utropstecken, men den får det i alla fall!!!! Musiken i avsnittet är "Doo wacka doo" med Paul Whiteman.

Episod 12

Det trettonde avsnittet

I detta trettonde avsnitt så intervjuas Lina Koppel, som doktorerat på smärta och beröring och beslutsfattande/riskbenägenhet. Det är inte svartvitt, men intressant.

<- Tycker du det är intressant och vill läsa mer så finns Linas avhandling här!

Musiken till avsnittet är 'MyGooseDissTrack' med Bo Henrik och fantastisk gästartist.

Episod 13

Det fjortonde avnittet

I vilket vi reflekterar över plast och pandemi, och redaktören får ett uppdrag.

Episod 14

Det femtonde avsnittet

Nedan är redaktörens handlelista: Vår utsände journalist i fältet reflekterar över hur vanor kring matinhandling har förändrats i episod 15.

Här är det fågelkvitter som redaktören inte hittade då han vikarierade för några veckor sedan infångats av journalisten i fältet!Det sextonde avsnittet

I vilket våren hyllas! Gästartister är Cecilia och bäcken!

Episod 16

Det sjuttonde avsnittet

I vilket journalisten följer upp shopparens handling och vi diskuterar plast i mataffärer.

Episod 17


q
Det artonde avsnittet

I vilket journalisten har fått i uppdrag att singla slant på en karta över Sverige och göra ett reportage om stället där det landar! Oh, by the way, this one is in English! So the journalist got the task to toss a coin and report on wherever the coin landed! Click things in order from up to down. Kind of messy, but I'm sure all our brilliant listeners will work it out!

Episod 18

Det nittonde avsnittet

I vilket vår journalist har gett sig ut på jakt efter vårsånger och diskuterar vår och blommor med experten Christine Jacobsson. De utlyser också en tävling i att hitta på en låt om Vitsippor! Eventuella bidrag skickas till david@gnyrftacode.se!

Episod 19

blasippa.jpg vitsippa.jpg

Det tjugonde avsnittet

20! Det firar vi med en ljudresa Italien tur och retur anno 1981! Vår journalist gräver i arkivet och vi far först tillbaka till semesterbyn La Serra, där journalisten då befann sig…

Episod 20

Det tjugoförsta avsnittet

Del två av morgonradio från arkivet! God morgon, god morgon!

Episod 21
qDet tjugoandra avsnittet

In which The Journalist interviews Bo Henrik about the myth that some people are born with a great voice. Is it true or false? Listen to find out the total objective truth!!! The truthy truth!

Episod 22 !

Det tjugotredje avsnittet

In which our correspondent and companions explore the world again after having gotten the booster!

Episod 23

Det tjugofjärde avsnittet

I vilket vår korrespondent besöker redaktörens bokcafé!

Episod 24

Säsong 2

Kommer snart… Pappas podcast, säsong 2!

Efter ett avbrott på ett drygt år på grund av brist på pandemi och ovettigheter som jobbande så ger sig vår reportern nu ut för att skapa säsong 2 av podcasten.

Precis så som tidigare så kommer avsnitten att finnas tillgängliga på hemsidan, men det är möjligt att de också kommer att finnas tillgängliga via några fler kanaler, även om det kan ta några avsnitt innan det är färdigställt…

Author: David

Created: 2022-08-28 sön 14:36

Validate